Located in the heart of Shinjuku and abutting a railway station, this vintage hotel, opened in 1977, contains 800 guest rooms and had been running almost full occupancy among local travelers and Asian tourist.  The lobby was in the basement complete with a huge floor plate of 8300 sq. ft. of relatively unused cafes and retail which became luggage re-packing area for tourist.  However, due to recent competitions and a need to upgrade for a more international clientele leading up to the Olympics in 2020, CL3 was enlisted to do a complete renovation of the public area.

With a tight budget in mind, the renovation started with a complete replanning to maximize the usage of the space, creating a new casual restaurant “the Station”, featuring a grab and go island pantry with sit down services and a long table for large groups.  LED monitors broadcast the departure information from the train station.

A quiet guest lounge was also created next to the check in counters.  Overall, an “artificial Zen nature” concept was used throughout to create an artificial green environment to complement the synthetic nature of the vibrant Shinjuku district where Godzilla and Robotic waiters are the local attractions, in Tokyo.

Client : Shinjuku Prince Hotel
Scope of Work : Hotel  lobby, lobby lounge
Area : 960m²
Completion : February 2016